Follow us

Καλαθάκι με φρούτα και γρανίτα από μοσχάτο κρασί

Η κίνηση ήταν, χωρίς αμφιβολία, και στους τέσσερις τροχούς. Πάνω σε παγωμένη πίστα.Τέσσερα δροσερά πιάτα του Άρη Τσανακλίδη τερμάτισαν με άριστα. Χαρακτηριστικά τους, η δύναμη των γεύσεων, η ισορροπία των συνδυασμών, η άνεση στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Καλαθάκι με φρούτα και γρανίτα από μοσχάτο κρασί

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

Για τα καλαθάκια

4 αυγά

50 γραμ. βούτυρο

100 γραμ. αλεύρι

50 γραμ. αμυγδαλόψιχα, αλεσμένη

50 γραμ. ζάχαρη


Για τη γέμιση

4 ακτινίδια

1 μάγκο

1/2 καλαθάκι φράουλες

1 παπάγια

100 γραμ. σταφύλι σουλτανίνα


Για τη γρανίτα

1 μπουκάλι γλυκό κρασί Μοσχάτο Λήμνου

Χυμός 2 λεμονιών

1 φλιτζάνι νερό

Παρασκευή

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ολόκληρα, το αλεύρι και τα αμύγδαλα.

Σχηματίζουμε με το χυλό, πάνω σε βουτυρωμένο αντικολλητικό ταψί, 4 στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου 9 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τους δίσκους να μισοκρυώσουν για 3 λεπτά περίπου.

Φορμάρουμε τον κάθε δίσκο πάνω σ ένα μπολ, ώστε να κάνει πιέτες, και τους αφήνουμε να κρυώσουν και να σκληρύνουν.

Τα καλαθάκια είναι έτοιμα.


Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα σε κύβους (εκτός από τα σταφύλια).

Τα μοιράζουμε μέσα στα καλαθάκια και τα σερβίρουμε σε σορμπέ από μοσχάτο κρασί.

Ρίχνουμε το σορμπέ μαζί με τα υλικά μας μέσα σε μια βαριά, ανοξείδωτη σοτέζα και βράζουμε το μίγμα, ώσπου να μειωθεί ο όγκος κατά το ήμισυ.

Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στη μηχανή παγωτού, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Γαρνίρουμε το πιάτο σε σάλτσα από κόκκινα βατόμουρα και μάγκο.
Τέλειο πάγωμα: Τα φρούτα 4 ώρες.


Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.