Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
Για τα καλαθάκια
4 αυγά
50 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. αλεύρι
50 γραμ. αμυγδαλόψιχα, αλεσμένη
50 γραμ. ζάχαρη
Για τη γέμιση
4 ακτινίδια
1 μάγκο
1/2 καλαθάκι φράουλες
1 παπάγια
100 γραμ. σταφύλι σουλτανίνα
Για τη γρανίτα
1 μπουκάλι γλυκό κρασί Μοσχάτο Λήμνου
Χυμός 2 λεμονιών
1 φλιτζάνι νερό
Παρασκευή
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ολόκληρα, το αλεύρι και τα αμύγδαλα.
Σχηματίζουμε με το χυλό, πάνω σε βουτυρωμένο αντικολλητικό ταψί, 4 στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου 9 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τους δίσκους να μισοκρυώσουν για 3 λεπτά περίπου.
Φορμάρουμε τον κάθε δίσκο πάνω σ ένα μπολ, ώστε να κάνει πιέτες, και τους αφήνουμε να κρυώσουν και να σκληρύνουν.
Τα καλαθάκια είναι έτοιμα.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα σε κύβους (εκτός από τα σταφύλια).
Τα μοιράζουμε μέσα στα καλαθάκια και τα σερβίρουμε σε σορμπέ από μοσχάτο κρασί.
Ρίχνουμε το σορμπέ μαζί με τα υλικά μας μέσα σε μια βαριά, ανοξείδωτη σοτέζα και βράζουμε το μίγμα, ώσπου να μειωθεί ο όγκος κατά το ήμισυ.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στη μηχανή παγωτού, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Γαρνίρουμε το πιάτο σε σάλτσα από κόκκινα βατόμουρα και μάγκο.
Τέλειο πάγωμα: Τα φρούτα 4 ώρες.