Follow us

Τηγανητή μπανάνα με παγωτό καϊμάκι και περγαμόντο (Άρης Τσανακλίδης)

Τηγανητή μπανάνα με παγωτό καϊμάκι και περγαμόντο (Άρης Τσανακλίδης)

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

8 μπανάνες κομμένες στην μέση και στα 2

3 κ.σ. αλεύρι φαρίνα

3 ασπράδια αβγών

2 κ.σ. σογιέλαιο

Λίγο τριμμένο γλυκάνισο

1 μπουκαλάκι άρωμα βανίλια

1 φλιτζ. γλυκό περγαμόντο

250 γρ. παγωτό καϊμάκι

50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα

Σογιέλαιο για τηγάνισμα

Παρασκευή

Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Αφού αραιώσουμε το αλεύρι με λίγο νερό και 2 κουταλιές σογιέλαιο, ανακατεύουμε με τη μαρέγκα, μέχρι το κουρκούτι να γίνει λείο, χωρίς σβόλους.

Προσθέτουμε τότε το γλυκάνισο και τη βανίλια.

Βουτάμε τις μπανάνες στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Ψιλοκόβουμε το περγαμόντο και το ζεσταίνουμε σε τηγάνι, προσθέτοντας τα φιστίκια Αιγίνης.



Σερβίρουμε με τις μπανάνες, το παγωτό καϊμάκι και το σιρόπι από το περγαμόντο.

Γεύση: Εξασφαλισμένη ευωχία, γεμάτη ελληνικό άρωμα και γλυκιά πικράδα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.