Follow us

Παγωτό φράουλα σε χωνάκι

Παγωτό φράουλα σε χωνάκι

Υλικά

Υλικά (για 8-10 άτομα)

600 γρ. φράουλες

300 γρ. ζάχαρη

360 γρ. νερό (2 1/2 φλιτζ.)

120 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη καλά σε σαντιγί

Χυμός 1 λεμονιού

Σερβίρισμα: Έτοιμα χωνάκια παγωτού, φετούλες φράουλας

Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε τις φράουλες.

Τις πολτοποιούμε και βάζουμε τον πολτό μέσα σε ένα μπολ.



Φτιάχνουμε με το νερό και τη ζάχαρη ελαφρύ σιρόπι (αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις).

Ρίχνουμε το σιρόπι και το χυμό του λεμονιού στον πολτό της φράουλας.

Όταν ο πολτός κρυώσει, προσθέτουμε και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος την αναμειγνύουμε καλά για να μοιραστεί ομοιόμορφα στο μείγμα.



Μεταφέρουμε το μείγμα του παγωτού σε μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Όταν το παγωτό παγώσει, το βγάζουμε, το χτυπάμε με μίξερ για να μην κάνει κρυστάλλους· το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Κάνουμε το ίδιο κάθε 20 λεπτά, μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή του παγωτού.

Αφήνουμε το παγωτό στη συντήρηση για μισή ώρα περίπου, πριν από το σερβίρισμα.

Το σερβίρουμε στα χωνάκια και διακοσμούμε με φετούλες από φράουλα.



Σημ.: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, εάν είναι διαθέσιμη, αντί για πάγωμα στην κατάψυξη.




Φτιάχνουμε με το νερό και τη ζάχαρη ελαφρύ σιρόπι (αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις). Ρίχνουμε το σιρόπι και το χυμό του λεμονιού στον πολτό της φράουλας. Όταν ο πολτός κρυώσει, προσθέτουμε και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος την αναμειγνύουμε καλά για να μοιραστεί ομοιόμορφα στο μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα του παγωτού σε μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν το παγωτό παγώσει, το βγάζουμε, το χτυπάμε με μίξερ για να μην κάνει κρυστάλλους· το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Κάνουμε το ίδιο κάθε 20 λεπτά, μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή του παγωτού. Αφήνουμε το παγωτό στη συντήρηση για μισή ώρα περίπου, πριν από το σερβίρισμα. Το σερβίρουμε στα χωνάκια και διακοσμούμε με φετούλες από φράουλα. Σημ.: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, εάν είναι διαθέσιμη, αντί για πάγωμα στην κατάψυξη.

Επίσης...

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Γλυκά

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.

Τρία γλυκά με γεύσεις του χειμώνα

Κάστανο, μανταρίνι και κυδώνι είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που σας προτείνουμε.