Υλικά
600 γρ. φράουλες Υλικά (για 8-10 άτομα)
300 γρ. ζάχαρη
360 γρ. νερό (2 1/2 φλιτζ.)
120 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη καλά σε σαντιγί
Χυμός 1 λεμονιού
Σερβίρισμα: Έτοιμα χωνάκια παγωτού, φετούλες φράουλας
Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε τις φράουλες.
Τις πολτοποιούμε και βάζουμε τον πολτό μέσα σε ένα μπολ.
Φτιάχνουμε με το νερό και τη ζάχαρη ελαφρύ σιρόπι (αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις).
Ρίχνουμε το σιρόπι και το χυμό του λεμονιού στον πολτό της φράουλας.
Όταν ο πολτός κρυώσει, προσθέτουμε και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος την αναμειγνύουμε καλά για να μοιραστεί ομοιόμορφα στο μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα του παγωτού σε μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Όταν το παγωτό παγώσει, το βγάζουμε, το χτυπάμε με μίξερ για να μην κάνει κρυστάλλους· το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Κάνουμε το ίδιο κάθε 20 λεπτά, μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή του παγωτού.
Αφήνουμε το παγωτό στη συντήρηση για μισή ώρα περίπου, πριν από το σερβίρισμα.
Το σερβίρουμε στα χωνάκια και διακοσμούμε με φετούλες από φράουλα.
Σημ.: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, εάν είναι διαθέσιμη, αντί για πάγωμα στην κατάψυξη.