Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας Υλικά (για 8 άτομα)
500ml γάλα
110 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
85 γρ. βούτυρο
85 γρ. κορνφλάουρ
6 αυγά
10 γρ. μαστίχα κοπανισμένη
Χρόνος παρασκευής: 50
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη, τη μαστίχα και το βούτυρο.
Χτυπάμε τα αυγά με το κορνφλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με το γάλα στα αυγά και ανακατεύουμε δυνατά πάνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να δένει.
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο σκεπασμένη στην επιφάνειά της μέχρι να κρυώσει.
Κόβουμε τη σφολιάτα σε δίσκους διαμέτρου περίπου 8 εκατ.
Βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά κρέμας στον κάθε δίσκο, κλείνουμε με έναν άλλο δίσκο (που έχουμε αλείψει με κρόκο αυγού σε όλη την επιφάνειά του) και πιέζουμε περιμετρικά για να κολλήσουν καλά.
Ψήνουμε πάνω σε λαδόκολλα στους 200°C (αέρα), για 10 λεπτά.
Συνοδεύουμε με παγωτό μαχλέπι.