Follow us

Μπακλαβάς με φουντούκια και σύκα σε κόκκινο κρασί

Μπακλαβάς με φουντούκια και σύκα σε κόκκινο κρασί

Υλικά

Υλικά

Για τον μπακλαβά

500 γρ. λεπτό φύλλο κρούστας

400 γρ. φρέσκο πρόβειο βούτυρο

500 γρ. φουντούκια

Για το σιρόπι 700 γρ. νερό

1 κιλό ζάχαρη

Φλούδα από μισό λάιμ

1 ξύλο κανέλας

Για τη γαρνιτούρα

300 γρ. ξερά σύκα

400 ml κόκκινο κρασί

100 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο, βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τρία φύλλα στον πάτο του, αφού τα έχουμε αλείψει με βούτυρο.

Κοπανίζουμε τα φουντούκια στο γουδί και πασπαλίζουμε ένα φύλλο.

Συνεχίζουμε έτσι φύλλο-φύλλο.

Τέλος, βάζουμε τρία φύλλα, χωρίς φουντούκια στη μέση.

Χαράζουμε ελαφρά τα φύλλα σε τρίγωνα, χωρίς να τα κόψουμε και ψήνουμε τον μπακλαβά για μία ώρα στους 160°C (αν χρειάζεται, τον σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο).

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί, ανακατεύοντας.

Μόλις πάρει βράση, το αφήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και το σβήνουμε.

Βγάζουμε τον μπακλαβά από το φούρνο, τον περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι και τον αφήνουμε να «σταθεί» για να τραβήξει.

Για τη γαρνιτούρα
Βράζουμε τα σύκα με το κρασί.

Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε τον μπακλαβά γαρνίροντάς με κομμάτια σύκου, που παίρνουμε με σουρωτήρι από το σιρόπι τους.

Συνταγές της εποχής από τον Βασίλη Τσαγκάρη και τον Ηλία Μπαλάσκα

Βράζουμε τα σύκα με το κρασί.

Σερβίρουμε τον μπακλαβά γαρνίροντάς με κομμάτια σύκου, που παίρνουμε με σουρωτήρι από το σιρόπι τους.

Συνταγές της εποχής από τον Βασίλη Τσαγκάρη και τον Ηλία Μπαλάσκα

Επίσης...

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.

Περισσότερα από

Γλυκά

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.

Τρία γλυκά με γεύσεις του χειμώνα

Κάστανο, μανταρίνι και κυδώνι είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που σας προτείνουμε.

3 σούπερ γλυκά με αχλάδι

Δοκίμασε αυτές τις τρεις υπέροχες παρασκευές με αχλάδι.

Φτιάχνουμε συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.