Υλικά
3/4 φλ. γάλα, Υλικά
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο,
1 αβγό,
1 φλ. άσπρο αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
2 κ.σ. ζάχαρη,
1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρά το γάλα με το αβγό και το βούτυρο.
Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να βραχεί λίγο το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα τηγανάκι και ρίχνουμε μια δόση ζύμης.
Το γυρνάμε γύρω γύρω για να πάει το μείγμα παντού και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να δημιουργηθούν τρύπες στη ζύμη.
Το γυρίζουμε από την άλλη και σερβίρουμε με maple syrup.
Τip
Οι αφράτες τηγανίτες είναι ιδανικές για πρωινό.
Για την περίπτωση του brunch, μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη διάφορα υλικά (τυρί τριμμένο, μπέικον, μανιτάρια) και να φτιάξετε αλμυρά pancakes.