Υλικά
4 ασπράδια αυγούΥλικά (για 6 άτομα)
225 γρμ. ζάχαρη
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια μέσα σε μεταλλικό σκεύος, έως ότου πήξει η μαρέγκα.
Προσθέτουμε μια-μια κουταλιά τη ζάχαρη, έως ότου «γυαλίσει» η μαρέγκα και σταθεί σε «κορυφές».
Προσθέτουμε την υγρή βανίλια, τοποθετούμε το μίγμα στο ταψάκι διαμέτρου 20 εκ.
και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180) για 30 λεπτά.Όταν κρυώσει η μαρέγκα, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είναι κρουστή στην επιφάνεια και μαλακή στη μέση.
Την ώρα του σερβιρίσματος γαρνίρουμε με σαντιγί και στολίζουμε με φρέσκα φρούτα σε χυμώδη κατάσταση (ακτινίδια, φράουλες, μπανάνες κλπ, κομμένα σε μικρά κομμάτια, λίγα λεπτά προτού παρουσιάσουμε στους καλεσμένους τα κρυστάλλινα μπολ με την «Πάβλοβα»).
Η Έφη Χατζηχρήστου έζησε δέκα χρόνια στην Αυστραλία, ασκούμενη στην παρασκευή του κατεξοχήν αυστραλέζικου γλυκού «Πάβλοβα», που σερβίρεται στο τέλος του barb.q πάρτυ.
Με απόλυτη πεποίθηση δηλώνει ότι φτιάχνει the best Ρανlονα ίn Greece! Αν θέλετε να κρίνετε, επισκεφτείτε το Wine bar-restaurant «Οινοπάθεια», ή ακολουθήστε τη συνταγή της στο σπίτι.