Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
300 γρ. μαύρη σοκολάτα
200 γρ. βούτυρο
2 αβγά
4 κρόκοι αβγών
60 γρ. ζάχαρη
Σκόνη κακάο
1 σφηνάκι DaIwhinnie
Παρασκευή
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε κατσαρόλα.
Χτυπάμε καλά αβγά, κρόκους και ζάχαρη σε ένα μπολ, μέχρι να κάνουμε ένα σαμπαγιόν.
Χτυπάμε μαζί και το DaIwhinnie.
Κατόπιν, βάζουμε το μπολ σε καυτό νερό και χτυπάμε εκεί μέσα τα αβγά για 4-5 λεπτά.
«Διπλώνουμε» με προσοχή τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στα αβγά και ανακατεύουμε για να σχηματιστεί ομοιογενές μίγμα.
Βάζουμε στο ψυγείο τη μους και την αφήνουμε για μια νύχτα.
Τη σερβίρουμε πασπαλίζοντας τη με κακάο.
Finger food
Παγωμένο Dalwhinnie και μπρικ είναι σαν να χορεύουν τέλειο τάγκο στο στόμα τύρφη, ρείκια και θαλασσινή αύρα.
Άψογο όμως σε αυτή τη μορφή (σε παγωμένο ποτήρι του Porto, ή σφηνάκι για τους πιο προχωρημένους), είναι και δίπλα σε μια μους σοκολά, σε ένα επίμονο φλερτάρισμα με αμοιβαία ανταπόκριση.