Follow us

Μαλακό, υγρό κέικ σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο

Σε μια εποχή που αγαπάει το σοφιστικέ, το τσάι όλο και «ανεβαίνει». Απαλλάσσεται από τα κλισέ και μπαίνει σε στιλάτα στέκια, ψαγμένα tea shops, αλλά και στα καλύτερα σαλόνια, αποκαλύπτoντας τα ταλέντα του ως διακεκριμένο συνοδευτικό. Σας παρουσιάζουμε ένα ειδικό μενού τσαγιού, που δημιούργησε το Ευ Ζην σε συνεργασία με τον Ζαν Λουί Καψαλάς και τον Στέλιο Παρλιάρο. Plus, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να εντρυφήσετε στο chi του τσαγιού.

Μαλακό, υγρό κέικ σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

Υλικά

70 γρ. βούτυρο

70 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο

100 γρ. αμυγδαλόσκονη

2 αβγά

6 κρόκοι αβγού

175 γρ. ζάχαρη

40 γρ. σκούρο κακάο

4 ασπράδια αβγού

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Παρασκευή

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε, ανακατεύοντας, την αμυγδαλόσκονη και το ξύσμα.

Χτυπάμε τα αβγά και τους κρόκους μαζί με 150 γρ.

από τη ζάχαρη και το κακάο.

Ενσωματώνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα και το βούτυρο και στο τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Ανακατεύουμε τη μαρέγκα απαλά μέσα στη σοκολάτα.



Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ.

και ύψους 5 εκ.

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180° C, για 25 λεπτά.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Μια απαλή αίσθηση μισολιωμένης σοκολάτας πλημμυρίζει το στόμα και λειτουργεί κατευναστικά για το συσσωρευμένο άγχος της ημέρας.

Δίπλα του, ένα κινέζικο keemun mao feng με σοκολατένια γεύση, που έμεινε μόλις 4 λεπτά στην τσαγιέρα, ταιριάζει απόλυτα.

Επίσης...

3 κορμοί για τις σοκολατένιες λιγούρες σου

Δοκιμάσε τις συνταγές που θα βρεις εντός και φτιάξε έναν τέλειο κορμό.

Εύκολα σοκολατένια γλυκά στο ποτήρι

Δοκίμασε αυτές τις γρήγορες συνταγές για τιραμισού, μπλακ φόρεστ και τούρτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Συνταγές για ανάλαφρες μους

Δοκιμάστε τρεις παρασκευές που απογειώνουν την αέρινη κρέμα.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.