Υλικά
Υλικά (για 80 κομμάτια)
1.170 γρ. αλεύρι μαλακό
215 γρ. ζάχαρη-άχνη
185 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας (Κερκύρας)
400 γρ. βούτυρο γάλακτος
1/2 κ. γ. baking powder
Λίγη βανίλια
2 πορτοκάλια (το ξύσμα)
50 ml χυμός πορτοκαλιού
250 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα, για γαρνίρισμα
Παρασκευή
Χτυπάμε τα βούτυρα και τη ζάχαρη-άχνη ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτουμε όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε το μίγμα, ώσπου να γίνει ομοιογενές και λείο.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μπαλίτσες στο μέγεθος καρυδιού, τις πλαταίνουμε λίγο και τις πατάμε με τον αντίχειρα στην κορυφή, ώστε να κάνουν μια λακκουβίτσα.
Τους τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με το ειδικό για το φούρνο αντικολλητικό λαδόχαρτο, και τους ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C επί μισή ώρα περίπου.
Βάζουμε την λιωμένη κουβερτούρα σε ένα κορνέ με πολύ ψιλό ρύγχος, και όταν κρυώσουν οι κουραμπιέδες, τους γαρνίρουμε με πολύ λεπτές γραμμές κουβερτούρας.