
Υλικά
1 ½ κιλό ώριμα σύκαΥλικά για 2-3 μικρά βαζάκια
500 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. τσαγιού χυμό λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Αφαιρείτε τη φλούδα από τα σύκα και τα κόβετε στη μέση.
Τα βάζετε σε ένα μπολ και τα πολτοποιείτε με ένα πιρούνι.
Τα μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε τη ζάχαρη με την κανέλα και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (ξαφρίζετε κατά διαστήματα).
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε το ξυλάκι κανέλας, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει καλά.
Τέλος τη μοιράζετε σε αποστειρωμένα βαζάκια.