Υλικά
Υλικά για 2-3 μικρά βάζα
1 κιλό βύσσινα
1,750 κιλό ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι μέτριο
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα βύσσινα και αφαιρείτε τα κουκούτσια τους πάνω από την κατσαρόλα που θα βράσετε το γλυκό για να συλλέξετε το χυμό τους.
Βράζετε τα βύσσινα με τη ζάχαρη και 1/2 φλιτζ.
νερό, μέχρι να δέσει το σιρόπι, ξαφρίζοντας ανά διαστήματα.
Λίγο προτού κατεβάσετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε και το χυμό λεμονιού.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει καλά και κατόπιν το βάζετε σε αποστειρωμένα και στεγνά βάζα.