Υλικά
1 κιλό φράουλεςΥλικά για 2-3 μικρά βάζα
4 φλιτζ. ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι μεγάλο
1/4 φλιτζ. κονιάκ
Εκτέλεση
Πλένετε τις φράουλες και τις αφήνετε να στραγγίσουν καλά.
Αφαιρείτε τα κοτσάνια τους προσεκτικά χωρίς να τα τραβήξετε, για να μη διαλυθούν τα φρούτα στο βράσιμο.
Βάζετε σε στρώσεις τις φράουλες σε ένα μπολ, πασπαλίζετε κάθε στρώση με ζάχαρη και ραντίζετε με χυμό λεμονιού και κονιάκ.σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Την άλλη μέρα βράζετε τις φράουλες σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το γλυκό, ξαφρίζοντας συνεχώς.
Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα.