
Υλικά
1 ½ κιλό ρώγες από σταφύλι φράουλαΥλικά για 2-3 μικρά βάζα
1 κιλό ζάχαρη
1-2 σωληνάρια βανίλια
λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα χωρισμένα στα δύο
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τις ρώγες του σταφυλιού και αφαιρείτε τη φλούδα και τους σπόρους.
Τις βάζετε σε μία κατσαρόλα σε στρώσεις, πασπαλίζετε κάθε στρώση με ζάχαρη και προσθέτετε 1 ½ φλιτζάνι νερό.
Ανακινείτε ελαφρά την κατσαρόλα, τη σκεπάζετε, τη μεταφέρετε στο ψυγείο και την αφήνετε να σταθεί για 8 ώρες.
Στη συνέχεια, βράζετε το σταφύλι για 10 και το αφήνετε να σταθεί για άλλες 24 ώρες.
Ξαναβράζετε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι του και προσθέτετε τη βανίλια και τα αμύγδαλα.
Το αφήνετε να κρυώσει και το μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα.