
Υλικά
500 γρ. φλούδες κίτρουΥλικά για 2-3 βάζα
750 γρ. ζάχαρη
χυμό από 2 λεμόνια
½ φλιτζ. γλυκόζη
Εκτέλεση
Ξύνετε με τον τρίφτη τα κίτρα, τα κόβετε στα 6 και αφαιρείτε την ψίχα τους.
Ζυγίζετε να έχετε 500 γρ.
φλούδες.
Κόβετε κάθε φλούδα σε μεγάλα κομμάτια και τις βράζετε σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζετε και τις ξαναβράζετε σε καθαρό νερό για άλλα 5 λεπτά.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλη μία φορά βράζονταςτις φλούδες μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Τις στραγγίζετε καλά σε ένα σουρωτήρι και τις απλώνετε πάνω σε καθαρή λινή πετσέτα.
Πιέζετε ελαφρά με το χέρι για να φύγει όλο το νερό τους.
Βράζετε τη ζάχαρη σε 4 φλιτζάνια νερό για 15 λεπτά και ρίχνετε τις φλούδες.
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και τη γλυκόζη και βράζετε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι του.
Το αφήνετε να κρυώσει και το μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα.