Υλικά
½ φλιτζ. ελαιόλαδοΥλικά για 6-8 άτομα
1 ½ φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
½ φλιτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα
2 φλιτζ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
1 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
κανέλα σκόνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σιμιγδάλι με τα αμύγδαλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ξανθύνει.
Ρίχνετε τη ζάχαρη, τις σταφίδες και 2 φλιτζάνια βραστό νερό και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει το μείγμα.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα με βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε τον χαλβά να σταθεί για 20 περίπου και να στεγνώσει.
Τον μεταφέρετε σε φόρμα και τον σερβίρετε πασπαλισμένο με σκόνη κανέλα.