Υλικά
Υλικά
1 δόση ζύμη σαμπλέ ( για τάρτα 24- 26εκ.)
800 γρ. κεράσια διαλεγμένα
120 γρ. ζάχαρη-άχνη
160 γρ. ψίχα από ανάλατο φιστίκι Αιγίνης
2 κ.σ. κουαντρό
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος πλήρης
2 αβγά
Παρασκευή
Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°.Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 3 χλστ.
καιτην απλώνουμε στο σκεύος της τάρτας, πιέζοντας να εφαρμόσει καλά στατοιχώματα.
Ισιώνουμε το τελείωμα.
Την τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία.Στρώνουμε πάνω στη ζύμη ένα κομμάτι λαδόκολλα, σκορπάμε ένα φλιτζάνι ρύζιή όσπρια και την ψήνουμε για 12 λεπτά.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα όσπρια.Κρατάμε 2 κ.σ φιστίκια και βάζουμε τα υπόλοιπα στο μούλτι, να γίνουν σκόνη.Κρατάμε 1 κ.σ ζάχαρη για τη μαρέγκα και αναμειγνύουμε την υπόλοιπη με τααλεσμένα φιστίκια.Χωρίζουμε τα αβγά και κρατάμε τα ασπράδια.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ και αναμειγνύουμε.Ενώνουμε αυτό το μείγμα με τα αλεσμένα φιστίκια.Αλώνουμε στην τάρτα τα κεράσια.
Ρίχνουμε την κρέμα έτσι ώστε να καλύψει τα ενδιάμεσα.
Ψήνουμε την τάρτα για 12 λεπτά.Στο μεταξύ, χτυπάμε τα ασπράδια με τη 1 κ.σ ζάχαρη, να γίνουν μαρέγκα σφιχτή.Χοντροκόβουμε στο μούλτι τα φιστίκια που κρατήσαμε.Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και ανάβουμε το γκριλ.Απλώνουμε τη μαρέγκα πάνω στην τάρτα και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια.Βάζουμε την τάρτα στο φούρνο, να απέχει γύρω στα 10 εκ.
από το γκριλ και την αφήνουμε λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει η επιφάνειά της.
Σερβίρουμε την τάρτα κρύα.