
Υλικά
Υλικά
800-900 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι
5 μέτρια αβγά
250 ml γάλα πλήρες
8 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. αλεύρι
80 γρ. βούτυρο φρέσκο
2 βανίλιες σκόνη
3-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος για τάρτες, φαρδύ και αρκετά βαθύ.
Απλώνουμε στον πάτο τα κεράσια.
Σε μεγάλο μπολ σπάμε τα αβγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σαν ομελέτα, μέχρι το μείγμα ν' αφρατέψει και ν' αφρίσει.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι μέσα από σουρωτήρι, για να μη σβολιάσει, τις βανίλιες, και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το γάλα και το μισό βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα κεράσια, σκορπάμε επάνω το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι να δούμε το γλυκό να ξανθαίνει και να έχει φουσκώσει σαν σουφλέ.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το ραντίζουμε με ζάχαρη-άχνη.
Το κλαφουτί σερβίρεται χλιαρό.