Υλικά
Υλικά
500 γρ. βερίκοκα
300 γρ. ζάχαρη
700 ml γάλα πλήρες
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
8 αβγά πολύ φρέσκα
250 ml νερό
1 λοβός βανίλιας
1 λεμόνι (το χυμό)
Παρασκευή
Πλένουμε τα βερίκοκα και βγάζουμε τα κουκούτσια.
Τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος και τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού.
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σ' ένα μπολ και τ' αφήνουμε να μείνουν 1/2 ώρα.Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα, να γίνει ελαφριά σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο.Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το λοβό της βανίλιας, χαραγμένο βαθιά κατά μήκος με κοφτερό μαχαιράκι.
Μόλις αρχίσει να βράζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Αφαιρούμε τη βανίλια.Σ' ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι ν' αρχίσουν ν' ασπρίζουν και τότε προσθέτουμε τμηματικά το γάλα, χτυπώντας συνέχεια το μείγμα.
Προσθέτουμε τη σαντιγί στο μείγμα των αβγών λίγη λίγη, ανακατεύοντας με κουτάλι ώστε να ενσωματωθεί.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.Κρατάμε 7-8 βερίκοκα και πολτοποιούμε τα υπόλοιπα στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε στον πολτό των φρούτων το νερό με τη διαλυμένη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.Αναμειγνύουμε το μείγμα των φρούτων με το μείγμα της κρέμας.
Ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα που κρατήσαμε και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
Το βάζουμε στην παγωτομηχανή και όταν πήξει το διατηρούμε στην κατάψυξη.
Αλλιώς, βάζουμε το μείγμα σε δοχείο παγωτού και όταν αρχίσει να πήζει το χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμη μία φορά.Με την ίδια διαδικασία φτιάχνουμε παγωτό από πολλά φρούτα, όπως ροδάκινο, μάνγκο, πεπόνι, φράουλες.
Διαλέγουμε πάντα φρούτα ώριμα, ζουμερά και γευστικά.