Υλικά
Υλικά
600 γρ σάρκα από πεπόνι
400 γρ. ζάχαρη
400 ml. νερό
1 λεμόνι, το χυμό
Παρασκευή
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει καλά.
Βάζουμε τα κομμάτια του πεπονιού στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Αναμειγνύουμε τον πολτό με το παγωμένο σιρόπι και το χυμό του λεμονιού.
Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και όταν γίνει το σορμπέ το διατηρούμε στην κατάψυξη.
Διαφορετικά, βάζουμε το μείγμα σε δοχείο παγωτού στην κατάψυξη και όταν αρχίσει να παγώνει το χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.