Υλικά
Υλικά
1 φλιτζ.τσ. φύλλα μέντας
1 φλιτζ.τσ. νερό
1 1/2 κ.σ. ξύσμα λάιμ
1 φλιτζ. τσ. χυμός λάιμ
1 φλιτζ. τσ. ανθρακούχο νερό
3 κ.σ. ρούμι λευκό
Παρασκευή
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να σιγοβράσουν για 3-5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο σιρόπι τα πλυμένα φύλλα της μέντας.
(Κρατάμε μερικά φύλλα για να γαρνίρουμε τα ποτήρια.) Αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Αφαιρούμε τα φύλλα.
Αναμειγνύουμε το σιρόπι με το ξύσμα και το χυμό του λάιμ, το ανθρακούχο νερό και το ρούμι και βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ή σε δοχείο παγωτού στην κατάψυξη (σε αυτήν την περίπτωση το χτυπάμε ενδιαμέσως να αφρατέψει).
Αν θέλουμε το σορμπέ αρκετά σφιχτό, το αφήνουμε αρκετή ώρα στην κατάψυξη πριν το σερβίρισμα.
Το σερβίρουμε σε παγωμένα ποτήρια κοκτέιλ και γαρνίρουμε με φυλλαράκια μέντας.Η μέντα μπορεί να αντικατασταθεί με δυόσμο.