Υλικά
Υλικά
200 γρ. ζάχαρη άχνη
550 ml νερό
70 γρ. κακάο
170 γρ. σοκολάτα, με 70% κακάο τουλάχιστον
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Παρασκευή
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και βράζουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το κακάο και το ξύσμα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Το μεταφέρουμε στο ψυγείο.
Στο μεταξύ κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (σε σκεύος, πάνω από καυτό νερό, χωρίς να ακουμπάει το νερό).
Αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου.
Αναμειγνύουμε το κρύο σιρόπι με τη σοκολάτα ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα .
Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και το βάζουμε στην παγωτομηχανή να πήξει.