Follow us

Sacher torte (η αυθεντική αυστριακή Ζάχερτορτε)

Sacher torte (η αυθεντική αυστριακή Ζάχερτορτε)

Υλικά

υλικά

1 φλ.τσ. γεμάτο, αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις

1 φλ. τσ.ζάχαρη άχνη

1/2 φλ τσ. ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο φρέσκο

6 αβγά

120 γρ. κουβερτούρα με τουλ. 55% κακάο

1/2 κ.γ. άρωμα βανίλιας (υγρό)

1 1/2 φλ. τσ. μαρμελάδα βερίκοκκο

γιά την "γκανάς" :

250 γρ. κουβερτούρα εξαιρετικής ποιότητας, τουλ. 60% κακάο

150 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρών

30 γρ. βούτυρο φρέσκο (εκτός ψυγείου)

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ με έλασμα (χωρίς οπή) και καλύπτουμε τον πάτο με χαρτί ψησίματος.

Κόβουμε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και τη λυώνουμε σε μπαιν μαρί.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο (που έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου, να μαλακώσει) και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη.

Χτυπάμε γιά 2'-3', μέχρι ν΄ασπρίσει το μείγμα.

Προσθέτουμε έναν- ένα τους κρόκους των αβγών και, μόλις ενσωματωθούν, προσθέτουμε τη λυωμένη σοκολάτα και τη βανίλια και χτυπάμε γιά 1'.

Χτυπάμε τ' ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα σφιχτή.

Την προσθέτουμε τμηματικά στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.

Κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι τμηματικά, ανακατεύοντας προσεκτικά με σπάτουλα.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε γιά 45' περίπου, δοκιμάζοντας το ψήσιμο στο κέντρο, βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού.

Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει λίγο και μετά το ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το χαρτί.

Οταν κρυώσει τελείως, το κόβουμε οριζόντια στη μέση, με μεγάλο μαχαίρι.Τοποθετούμε το ένα κομμάτι στην πιατέλα σερβιρίσματος.

Απλώνουμε επάνω τη μισή μαρμελάδα βερίκκοκο.

Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι.

Απλώνουμε επάνω και γύρω -γύρω την υπόλοιπη μαρμελάδα με σπάτουλα, ώστε να σχηματιστεί ένα πολύ λεπτό στρώμα σε όλο το γλυκό.

Βάζουμε το γλυκό σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο, να σταθεροποιηθεί το γλασάρισμα.Φτιάχνουμε τη γκανάς: κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.

Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι ελαφρά την κρέμα και ρίχνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με σπάτουλα συνέχεια, μέχρι να λυώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα (αν δεν λυώνει εύκολα, τοποθετούμε το δοχείο πάνω από νερό που βράζει -μπαιν μαρί- ώστε να ζεσταθεί).

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρά και, όσο είναι χλιαρή, την απλώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού.

Με τη βοήθεια της σπάτουλας, καλύπτουμε με προσοχή και τα πλάγια.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρουμε.

Για το σερβίρισμα, το αφήνουμε 1/2 ώρα εκτός ψυγείου.

Το συνοδεύουμε με σαντιγύ.

Επίσης...

3 κορμοί για τις σοκολατένιες λιγούρες σου

Δοκιμάσε τις συνταγές που θα βρεις εντός και φτιάξε έναν τέλειο κορμό.

Εύκολα σοκολατένια γλυκά στο ποτήρι

Δοκίμασε αυτές τις γρήγορες συνταγές για τιραμισού, μπλακ φόρεστ και τούρτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Συνταγές για ανάλαφρες μους

Δοκιμάστε τρεις παρασκευές που απογειώνουν την αέρινη κρέμα.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.