Υλικά
υλικά
160 γρ. μπισκότα, κατά προτίμηση σκωτσέζικα σόρτμπρεντς
75 γρ. βούτυρο
γιά την κρέμα μαύρης σοκολάτας:
300 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφια
150 γρ. κουβερτούρα, 60% κακάο τουλάχιστον
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
75 γρ. ζάχαρη
γιά την κρέμα λευκής σοκολάτας:
300 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφια
150 γρ. κουβερτούρα λευκή
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
για τα καραμελωμένα αμύγδαλα:
120 γρ. αμυγδαλόψυχα (ή φουντούκια, αν προτιμάμε)
60 γρ. βούτυρο
4 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. νερό
παρασκευή
Θρυματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λυωμένο βούτυρο.
Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα με έλασμα, που την έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος και πιέζουμε καλά.
Γιά να φτιάξουμε τα αμύγδαλα τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το νερό.
Βάζουμε στη φωτιά να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας, μέχρι ν' αρχίσει να σχηματίζεται ξανθή καραμέλα.
Βγάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ξύλινη σπάτουλα γιά να σπάσει το μείγμα.
Γιά την κρέμα μαύρης σοκολάτας, χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη.
Λυώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί μαζί με την κρέμα και όταν μισοκρυώσει, την ανακατεύουμε στο τυρί.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία γιά τη λευκή σοκολάτα, που δεν έχει ζάχαρη.Στρώνουμε στη φόρμα την μία κρέμα, σκορπάμε μερικά αμύγδαλα, στρώνουμε από πάνω την άλλη κρέμα, σκορπάμε πάλι λίγα αμύγδαλα και επαναλαμβάνουμε, ώστε να γίνουν τέσσερα στρώματα ( μπορούμε να κάνουμε και μόνο δύο).
Ισιώνουμε την επιφάνεια με μαχαίρι και καλύπτουμε με καραμελωμένα αμύγδαλα, κρατώντας μερικά γιά τα πλαϊνά.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο γιά 4 ώρες, τουλάχιστον.
Οταν το ξεφορμάρουμε, καλύπτουμε τα πλαϊνά με αμύγδαλα και σερβίρουμε.