Υλικά
υλικά
1 κ. καθαρισμένο πεπόνι, ώριμο και αρωματικό, χωρίς τους σπόρους
180 γρ. ζάχαρη
2 λεμόνια, το χυμό και το ξύσμα από το ένα
2 ασπράδια αβγών
1/2 φλ.τσ. φύλλα δυόσμου ή μέντας, ψιλοκομμένα
παρασκευή
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με 5 κ.σνερό και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί και να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 10'.
Ρίχνουμε μέσα τη μέντα (ή το δυόσμο) και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το βάλουμε στο ψυγείο.Πολτοποιούμε το πεπόνι στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το παγωμένο σιρόπι, το χυμό των λεμονιών και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το σορμπέ σε δοχείο παγωτού και αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να πήξει αρκετά, 2-3 ώρες.
Κατόπιν το βγάζουμε και το χτυπάμε στο μπλέντερ.
Χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια και τα προσθέτουμε στο μείγμα του σορμπέ.
Ξαναβάζουμε το σορμπέ στην κατάψυξη για να πήξει τελείως.Με ανάλογο τρόπο το φτιάχνουμε σε μηχανή παγωτού, προσθέτοντας τα ασπράδια όταν έχει αρχίσει να πήζει το μείγμα.