Υλικά
υλικά
1500 γρ. βερίκοκκα
4 πορτοκάλια (κατά προτίμηση βιολογικά)
1500 γρ. ζάχαρη
1 μικρό λεμόνι, το χυμό
2 ξύλα κανέλας
παρασκευή
Πλένουμε τα βερίκοκκα και τα κόβουμε στα τέσσερα.
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, παίρνουμε το ξύσμα και τα στύβουμε.
Σε φαρδειά κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και τ' αφήνουμε να σταθούν 2 ώρες το λιγότερο.
Κατόπιν βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση και μετά χαμηλώνουμε και αφήνουμε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει 1 ώρα, ενώ ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε κατά διαστήματα.
Αφαιρούμε την κανέλα και κλείνουμε σε βάζα.