Υλικά
υλικά
1 κ. βερίκοκκα καθαρισμένα
1 κ. ζάχαρη
1/2 λεμόνι, το χυμό
1 λοβό βανίλιας
παρασκευή
Πλένουμε τα φρούτα, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα σκεπασμένα με τη ζάχαρη και το λεμόνι γιά αρκετές ώρες ή όλο το βράδυ.
Σκίζουμε τον καρπό της βανίλιας και ξύνουμε τα σποράκια μέσα στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε και τον καρπό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά γιά 5', αφαιρώντας τον αφρό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει η μαρμελάδα 40'-45'.
Δοκιμάζουμε αν έχει γίνει και αφαιρούμε τον καρπό της βανίλιας.
Την μοιράζουμε στα βάζα μας όπως είναι ζεστή, τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως.