Υλικά γιά 6 άτομα
3 μεγάλα ροδάκινα καθαρισμένα
2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος πλήρης
1/3 φλ.τσ. ζάχαρη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 1/2 κ.γ. ζελατίνα σε σκόνη
2 κ.σ. λικέρ Αμαρέττο
καβουρδισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
παρασκευή
Κόβουμε τα καθαρισμένα ροδάκινα σε φέτες και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ (πρέπει να βγει 1 1/2 φλ.τσ. πολτός).
Ανακατεύουμε στον πολτό το λεμόνι και κρατάμε στο ψυγείο.
Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό σκεύος βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζελατίνα και την αφήνουμε 4'-5' να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βάζουμε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 3' να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε στην κρέμα τον πολτό του ροδάκινου.
Ανακατεύουμε να γίνει μία κρέμα ομοιογενής και προσθέτουμε το Αμαρέττο.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 φορμάκια και αφήνουμε στο ψυγείο γιά 4 ώρες τουλάχιστον (μπορούμε να τη φτιάξουμε από την προηγουμένη και να την αφήσουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο).
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο αμύγδαλο.