Υλικά
υλικά
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130ml γάλα
1 αβγό
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. λυωμένο βούτυρο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
4 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη για το σερβίρισμα
κανέλα (προαιρετικά)
παρασκευή
Ανακατεύουμε αλεύρι, μπέικιν, ζάχαρη και αλάτι.
Σε άλλο σκεύος χτυπάμε το αβγό με το γάλα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και χτυπάμε με το σύρμα ή πιρούνι, μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός, που τον αφήνουμε να τσαθεί 5'.
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε αντικολλητικό τηγάνι.
Δοκιμάζουμε τη θερμοκρασία ρίχνοντας δυό σταγόνες χυλού.
Ρίχνουμε χυλό με μεγάλο κουτάλι (μαγειρέματος) για δυο-τρεις τηγανίτες κάθε φορά, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού, που τη διατηρούμε μέτρια.
Όταν αρχίσουν να φουσκώνουν τις γυρίζουμε και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τις βάζουμε σε πιάτο και τις ραντίζουμε με ζάχαρη ή μέλι.
Προσθέτουμε, αν θέλουμε κανέλα.
Τις σερβίρουμε αμέσως.