Υλικά
υλικά
180 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας με 60% κακάο
1 φλ.τσ. γάλα
2 απολύτως φρέσκα αβγά
3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 κ.γ. ζάχαρη καστανή*
2 κ.σ. έτοιμο εσπρέσσο, δυνατό
1 κ.γ. σπασμένους κόκκους καφέ (προαιρετικά)
παρασκευή
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τη σοκολάτα (μπορεί να γίνει και στο μπλέντερ).
Τη βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε επάνω το γάλα ζεστό, το βούτυρο, τον καφέ, τη ζάχαρη.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε τους κρόκους και ξαναχτυπάμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και την προσθέτουμε τμηματικά στο υπόλοιπο μείγμα, μέχρι να αναμειχθεί καλά.
Βάζουμε τη μους σε μεγάλο μπολ και πασπαλίζουμε με τους σπασμένους κόκκους καφέ ή τη μοιράζουμε σε ποτήρια.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρισμα.* μπορείτε να παραλείψετε τη ζάχαρη, αν την προτιμάτε περισσότερο άγλυκη.