Υλικά
υλικά για 6 άτομα
220 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη ή κομμένη σε μικρά κομματάκια
3 αβγά βιολογικά, πολύ φρέσκα
2 κ.σ. ουίσκυ
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος πλήρης
1 πορτοκάλι ακέρωτο, το ξύσμα
για το τόπινγκ:
3/4 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος πλήρης
2 κ.σ. ουίσκυ
1/2 κ.γ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. κουβερτούρα τριμμένη
παρασκευή
Ζεσταίνουμε νερό σε κατσαρολάκι.
Στερεώνουμε επάνω ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα να λυώσει, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το ουίσκυ και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τους κρόκους με το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Τους προσθέτουμε στη σχεδόν κρύα σοκολάτα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και την προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας τμηματικά, ανακατεύοντας απαλά να ενωθεί και να γίνει το μείγμα αφράτο.
Μοιράζουμε τη μους σε έξι μπολάκια ή ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον (σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην πάρουν μυρωδιές από το ψυγείο).
Για να φτιάξουμε το τόπινγκ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγύ, προσθέτουμε το ουίσκυ και χτυπάμε ελάχιστα ακόμα.
Γαρνίρουμε τη μους με το τόπινγκ, πασπαλίζουμε με σοκολάτα τρμμένη και σερβίρουμε αμέσως.