
Υλικά
Υλικά (για 12 περίπου pancakes)
• 2 αυγά
• 2 κούπες ξινόγαλα
• 4 κτσ βούτυρο, λιωμένο
• 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κτσ λευκή ζάχαρη
• 2 κτγ baking powder
• 1 κτγ μαγειρική σόδα
παρασκευή
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά.
Προσθέτουμε το ξινόγαλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα και το baking powder και ανακατεύουμε καλά.Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά λίγο βούτυρο.
Αφαιρούμε το μεγαλύτερο μέρος με λίγο χαρτί, ώστε να υπάρχει μόνο μία λεπτή στρώση που δεν θα αφήσει τα pancakes να κολλήσουν.
Με μία κουτάλα ή το εργαλείο για τις μπάλες του παγωτού ρίχνουμε ζύμη στο τηγάνι και κουνάμε λίγο για να απλωθεί προς τις άκρες.
Μόλις η επιφάνεια αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες και να σκάει, γυρνάμε με μία σπάτουλα από την άλλη μεριά.
Πρέπει να έχουν ένα έντονο καστανό χρώμα αλλά θέλουν προσοχή γιατί είναι εύκολο να αρπάξουν και να καούν.Τις τοποθετούμε όλες σε μία στοίβα σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με γαρνιτούρες τις επιλογής μας (μέλι, μαρμελάδα, σιρόπι σφενδάμου, σοκολάτα, βούτυρο, φρέσκα φρούτα κ.α)