Υλικά
Υλικά
300 ml κρέμα γάλακτος
300 ml γάλα
150 γρ κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
4 φύλλα ζελατίνης
125 γρ φουντούκια ωμά
Παρασκευή
Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με το γάλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα.
Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως και να προκύψει ένα λείο μείγμα.
Σε ένα μπολ με κρύο νερό τοποθετούμε για 5 λεπτά τη ζελατίνη μέχρι να μαλακώσει και αφού τη στραγγίξουμε καλά για να φύγει το περιττό νερό, την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Αδειάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι και αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Πριν σερβίρουμε θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια.
Βράζουμε αρκετό νερό και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.
Βουτάμε το ταψί με το ζελέ σχεδόν στιγμιαία στο ζεστό νερό, για να λιώσουν οι άκρες και να ξεκολλήσει εύκολα.
Κόβουμε σε φέτες και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα φουντούκια.σημ.
αντί για φουντούκια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα