Υλικά
υλικά
4 ασπράδια αβγών σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. κορν φλάουερ
1 κ.σ. λευκό ξίδι
μερικές σταγόνες υγρή βανίλια
ελάχιστο αλάτι
για το γαρνίρισμα:
300 κρέμα γάλακτος πλήρης, χτυπημένη σε σαντιγύ
250 γρ. φρέσκες φράουλες (ή φρούτα του δάσους)
1 σφηνάκι λικέρ Grand Marnier
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο με αέρα.
Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες στη μέση.
Τις βάζουμε σε μπολ με το λικέρ, να μαριναριστούν.
Χτυπάμε τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ και όταν αρχίσουν να πήζουν προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.
Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαρέγκα γυαλιστερή, που να κάνει "κορυφές".
Την πασπαλίζουμε με το κορν φλάουερ, το ξίδι και τη βανίλια και ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλι, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Εχουμε στρώσει ένα ταψάκι με χαρτί ψησίματος.
Απλώνουμε μέσα τη μαρέγκα σχηματίζοντας κύκλο διαμέτρου περίπου 23 εκ.
Κατεβάζουμε το φούρνο στους 150ο και βάζουμε τη μαρέγκα να ψηθεί 45'-50'.
Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα μέσα, με ανοιχτή την πόρτα, μέχρι να κρυώσει τελείως (τουλάχιστον 1 ώρα).
Τη γαρνίρουμε με τη σαντιγύ και τοποθετούμε επάνω τις φράουλες.