Υλικά
Υλικά
Για τη ζύμη
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κούπας λευκή ζάχαρη
1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
Για τη γέμιση
1/4 κούπας λευκή ζάχαρη
40 γρ βούτυρο
1 αβγό
1/2 κούπα λευκά αμύγδαλα
1 κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
450 γρ κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια
Παρασκευή
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε το αβγό.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
Με τα χέρια πλάθουμε μια μπάλα και τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Όταν βγει από το ψυγείο, ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και στρώνουμε σε μια ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο.
Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Καλύπτουμε την επιφάνεια της με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε με φασόλια ή φακές για να αποκτήσει βάρος.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Αποσύρουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το βάρος και αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αβγό και ανακατεύουμε ξανά.
Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ ψιλή σκόνη.
Προσθέτουμε το αμύγδαλο και το αλεύρι στο μείγμα με το αβγό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη πάστα.
Απλώνουμε το μείγμα στη βάση της τάρτας και βυθίζουμε μέσα τα κεράσια.
Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 C και ψήνουμε για 25-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε.
Διατηρείται στο ψυγείο.