Follow us

Τάρτα αμυγδάλου με κεράσια

Τάρτα αμυγδάλου με κεράσια

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

110 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 κούπας λευκή ζάχαρη

1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο

Για τη γέμιση

1/4 κούπας λευκή ζάχαρη

40 γρ βούτυρο

1 αβγό

1/2 κούπα λευκά αμύγδαλα

1 κσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

450 γρ κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια

Παρασκευή

Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε το αβγό.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.

Με τα χέρια πλάθουμε μια μπάλα και τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Όταν βγει από το ψυγείο, ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και στρώνουμε σε μια ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο.

Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Καλύπτουμε την επιφάνεια της με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε με φασόλια ή φακές για να αποκτήσει βάρος.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Αποσύρουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το βάρος και αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το αβγό και ανακατεύουμε ξανά.

Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ ψιλή σκόνη.

Προσθέτουμε το αμύγδαλο και το αλεύρι στο μείγμα με το αβγό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη πάστα.

Απλώνουμε το μείγμα στη βάση της τάρτας και βυθίζουμε μέσα τα κεράσια.

Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 C και ψήνουμε για 25-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε.

Διατηρείται στο ψυγείο.

Επίσης...

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.