Υλικά
Υλικά
2 1/2 κούπες κομμένο καρπούζι
60 ml χυμό λάιμ
240 γρ ρούμι
380 γρ σόδα
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
1 κούπα φύλλα φρέσκιας μέντας (διαφορετικά, δυόσμου)
Παρασκευή
Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό , τη μέντα και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε τα φύλλα της μέντας και περνάμε το μείγμα από ένα ψιλό σουρωτήρι.
Τοποθετούμε το καρπούζι στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να τριφτεί εντελώς.
Σε ένα σέικερ τοποθετούμε το χυμό καρπουζιού, το χυμό λάιμ, το ρούμι και 30 γρ από το σιρόπι της μέντας και χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
Αδειάζουμε στις θήκες για γρανίτα μέχρι τα ? του ύψους και στο υπόλοιπο προσθέτουμε σόδα.
Ανακατεύουμε με ένα καλαμάκι.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες ή μέχρι να έχει πήξει τόσο ώστε να μπορούμε να τοποθετήσουμε στη μέση ένα ξυλάκι.
Αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο για να παγώσουν καλά πριν καταναλωθούν.