Υλικά
220γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι Υλικά:
180 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1/2 λίτρο νερό
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 1 λεμόνι
2 σφηνάκια βότκα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν σε σιγανή φωτιά.
Μόλις ξεκινήσουν να βράζουν, περίπου σε μισή ώρα θα έχουμε ένα καλά δεμένο σιρόπι.
Τότε, τραβάμε από το μάτι την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τον χυμό, το ξύσμα και τη βότκα.
Ανακατεύουμε καλά, ώστε να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
Παίρνουμε ένα σκεύος για παγωτό που να χωράει το μείγμα μας και στερεώνουμε επάνω του μια σήτα ή ένα σουρωτήρι με πολύ μικρές τρυπούλες.
Ρίχνουμε με προσοχή πάνω στην σήτα το μείγμα, ώστε να μείνει στο σκεύος μόνο το ζουμί, χωρίς το ξύσμα.
Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη και μετά από 2 ώρες το βγάζουμε και το χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός για να σπάσει ο πάγος, αν δεν έχουμε παγωτομηχανή.
Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2-3 φορές, μέχρι να σταματήσει να δημιουργείται πάγος και να έχουμε ένα sorbet με όμορφη εμφάνιση και παχιά, αφράτη υφή.
Αυτό μπορεί να πάρει και ώρες και ίσως είναι καλύτερα να το σερβίρουμε την επόμενη μέρα, αν το φτιάξουμε αργά το απόγευμα.