Follow us

Μαρόν γκλασέ

Μαρόν γκλασέ

Υλικά

υλικά

1 κ. μεγάλα όμορφα και γερά κάστανα (μαρόνια)- και λίγα ακόμη για τυχόν απώλειες

1200 γρ. ζάχαρη

1 λοβό βανίλιας

1 λ. νερό

παρασκευή

Πλένουμε τα κάστανα και με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνουμε μια σχισμή στο επάνω μέρος τους.

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα να βράσει νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε να βράσουν 25' (βράζουμε περισσότερα ώστε να αντικαταστήσουμε όσα σπάσουν).

Μόλις τα βγάλουμε από το νερό τα ξεφλουδίζουμε ακόμα ζεστά, αφαιρώντας με προσοχή και την εσωτερική φλούδα ώστε να μείνουν ολόκληρα.

Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη με το νερό και το λοβό της βανίλιας σχισμένο στη μέση.

Βράζουμε το σιρόπι επί 3' (από τη στιγμή του βρασμού).

Τοποθετούμε τα κάστανα σε μεταλικό καλαθάκι και τα βυθίζουμε στην κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν με το σιρόπι.

Μετράμε 3' και αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Αφήνουμε τα κάστανα να μείνουν μέσα στο σιρόπι επί 24 ώρες.

Την επομένη, αφαιρούμε τα κάστανα από το σιρόπι, το βάζουμε να πάρει βράση και τα ξαναβάζουμε μέσα να γλασαριστούν επί 3'.

Τα αφήνουμε πάλι να μείνουν 24 ώρες στο σιρόπι.

Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε και τις επόμενες 4 ημέρες (συνολικά 5 φορές).

Την 6η ημέρα αφαιρούμε τα κάστανα από το σιρόπι και τα ακουμπάμε σε υπερυψωμένη σχάρα, επάνω από λαδόκολλα.

Με ένα πινέλο τα αλείφουμε καλά με το σιρόπι τους και τα αφήνουμε να στεγνώσουν έτσι στον αέρα για 24 ώρες.

Κατόπιν είναι έτοιμα να τα τυλίξουμε σε αδιάβροχο χαρτί και κατόπιν σε ασημόχαρτο για να τα διατηρήσουμε ή να τα δωρίσουμε.

Το σιρόπι τους είναι κατάλληλο για άλλες χρήσεις.

Επίσης...

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.

Τρία γλυκά με γεύσεις του χειμώνα

Κάστανο, μανταρίνι και κυδώνι είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που σας προτείνουμε.

3 σούπερ γλυκά με αχλάδι

Δοκίμασε αυτές τις τρεις υπέροχες παρασκευές με αχλάδι.

Φτιάχνουμε συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.