
Υλικά
1 κιλό παντεσπάνιΥλικά
250 γρ. γλάσο βανίλιας
250 γρ. σοκολάτα
11/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
800 γρ. σοκολάτα υγείας (για την επικάλυψη)
Για το σιρόπι
150 γρ. νερό
150 γρ. Ζάχαρη
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε το παντεσπάνι σε μικρά κομματάκια. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και σε άλλο μπεν μαρί το γλάσο βανίλιας.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε τα κομματάκια παντεσπάνι και το σιρόπι, ώστε να γίνει μια ζύμη μαλακή.
Τοποθετούμε και τα καρύδια, πάντα με το χέρι.
Απλώνουμε το μίγμα σε μια λαδόκολλα και φτιάχνουμε ένα μακρόστενο ρολό.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 10 ώρες.Λιώνουμε τη σοκολάτα υγείας σε μπεν μαρί.
Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και το κόβουμε σε κάθετες λεπτές φέτες, τις οποίες βουτάμε μία-μία στη λιωμένη σοκολάτα.
Τις αφήνουμε επάνω σε λαδόκολλα και σε ψυχρό μέρος μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Στέλλας Σπανού «Θρακιώτικη Κουζίνα», εκδόσεις Διάπλαση.