Υλικά
υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (petit beurre)
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. βούτυρο φρέσκο
2 αβγά πολύ φρέσκα
50 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα ή καρυδόψιχα
κακάο
παρασκευή
Βάζουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια με το βούτυρο σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το στηρίζουμε πάνω από κατσαρολάκι με καυτό νερό, ώστε να λυώσει αργά (μπαιν μαρί).
Σπάμε τα μισά μπισκότα με τα δάχτυλα, σε πολύ μικρά κομματάκια και τα υπόλοιπα σε ψίχουλα.
Χτυπάμε τα αβγά με τον αβγοδάρτη μερικά λεπτά, να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα.
Προσθέτουμε τη λυωμένη σοκολάτα, τα αμύγδαλα ή τα καρύδια χοντροκομμένα, τα μπισκότα και ανακατεύουμε με κουτάλι ή σπάτουλα.Kαλύπτουμε με αλουμινόχαρτο μια στενόμακτη φόρμα του κέικ.
Βάζουμε μέσα το μείγμα, το πιέζουμε και στρώνουμε την επιφάνεια.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο.
Ξεφορμάρουμε το γλυκό σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με κακάο, που αφήνουμε να πέσει μέσα από μικρό σουρωτήρι σαν βροχή.
Μπορούμε να διακοσμήσουμε το γλυκό με πολύχρωμες πέρλες.