
Υλικά
Υλικά για μια ταρτιέρα 18 εκ.
500 ξεφλουδισμένα μούσμουλα και κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια τους
100 γρ. ζάχαρη
τα σποράκια από 1/2 λουβί βανίλιας
60 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
100 γρ. ζάχαρη
140 γρ. βούτυρο
χυμό από ½ λεμόνι και ξύσμα από 1 ολόκληρο
3 αβγά
50 γρ κρέμα αμυγδάλου ή βούτυρο (εμείς χρησιμοποιήσαμε το λεγόμενο και «βούτυρο» αμυγδάλου, που πωλείται σε ντελί ή καταστήματα βιολογικών προϊόντων)
150 γρ. αλεύρι
80 γρ. καλαμποκάλευρο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Παρασκευή
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο και τη μαγιά σε μια λεκανίτσα.
Σε μια άλλη λεκανίτσα σπάμε τα αβγά και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το χυμό του λεμονιού, το λιωμένο βούτυρο, το τυρί και το «βούτυρο» του αμυγδάλου.
Μόλις ανακατευτούν καλά, ρίχνουμε το μείγμα αυτό στη λεκανίτσα με το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε τα 100 γρ.
της ζάχαρης σε ένα τηγάνι μαζί με τη βανίλια.
Προσθέτουμε τα φρούτα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 3 λεπτά, χωρίς να διαλυθούν καθώς θα τυλίγονται από τη ζάχαρη.
Απλώνουμε τα καραμελωμένα φρούτα στον πάτο μιας ελαφρά βουτυρωμένης ταρτιέρας με διάμετρο 18 εκ.
(Βουτυρώνουμε μόνο στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσουμε σκεύος σιλικόνης).
Ρίχνουμε το μείγμα της ζύμης πάνω από τα φρούτα και βάζουμε την ταρτιέρα στο φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170ο ?, φούρνο για 35-40 λεπτά.
Την ώρα του σερβιρίσματος αναποδογυρίζουμε την ταρτιέρα σε μια πιατέλα και σερβίρουμε την τάρτα μας ζεστή.
Θ.Τ.