Υλικά
υλικά για 8 άτομα
4 ροδάκινα ή γιαρμάδες ώριμα
1/3 φλ.τσ. ζάχαρη
1/3 φλ. τσ. βούτυρο αγελαδινό
2 λεμόνια, το χυμό
1 φλ.καφέ Μοσχάτο Ρίου (ή άλλο γλυκό κρασί από μοσχάτο)
παρασκευή
Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Τα κόβουμε σε φέτες 1 εκ.
περίπου.
Ανακατεύουμε ροδάκινα, ζάχαρη και λεμόνι καλά.
Σε ένα φαρδύ, βαθύ, βαρύ τηγάνι λυώνουμε το βούτυρο και τοποθετούμε τα ροδάκινα με τους χυμούς τους σε μέτρια φωτιά.
Ψήνουμε μέχρι να πήξουν οι χυμοί, γυρίζοντάς τα μια φορά, περίπου 3'-4'.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1'.
Σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα.
Ταιριάζουν με παγωτό βανίλια ή ένα σορμπέ κόκκινων φρούτων.