Υλικά
Υλικά
300 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού (κρατάμε το κίτρινο της φλούδας)
100 γρ. καστανή ζάχαρη
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
επιπλέον, για τα στικς πορτοκαλιού:
150 γρ. ζάχαρη
100 ml νερό
Παρασκευή
Βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και τους γλυκάνισους σε κατσαρολάκι και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς έξω και κατόπιν για 20' στο ψυγείο.
Αφαιρούμε τους γλυκάνισους και βάζουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Μόλις το σορμπέ πήξει αρκετά το βάζουμε με το δοχείο της παγωτομηχανής (ή το μεταφέρουμε σε μεταλικό δοχείο) στην κατάψυξη για 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Το σερβίρουμε σε ποτήρια με στρογγυλό φετάκι πορτοκαλιού και μερικά στικς επάνω.Ετοιμάζουμε τα στικς πορτοκαλιού (προαιρετικά).
Αφού στύψουμε τα πορτοκάλια κόβουμε με κοφτερό μαχαιράκι μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας σε λεπτά μπαστουνάκια μήκους 2 εκ.σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσει το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λυώσει η ζάχαρη.
Τότε ρίχνουμε τα στικς και σιγοβράζουμε για 10'.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο σιρόπι τους και κατόπιν τα στραγγίζουμε.