
Υλικά
Υλικά
110 γρ. αλεύρι φαρίνα
110 γρ. ζάχαρη
110 γρ. βούτυρο φρέσκο εκτός ψυγείου
2 αβγά
2 πορτοκάλια ακέρωτα
10 γρ. μαγιά σε σκόνη
για το σιρόπι:
2 πορτοκάλια
50 γρ. ζάχαρη
5 κ.σ μέλι
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Παίρνουμε το ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια, σε μέτριο τρίφτη.
Δουλεύουμε το βούτυρο με το ξύσμα, τη ζάχαρη, τα αβγά, και το χυμό των πορτοκαλιών, μέχρι να γίνει μείγμα.
Ανακατεύουμε τη μαγιά στο αλεύρι και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια φόρμα χωρίς οπή.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 20'.
Για το σιρόπι: στύβουμε το ένα πορτοκάλι σε μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι.
Κόβουμε το άλλο πορτοκάλι με τη φλούδα, σε οριζόντια, λεπτά φετάκια και αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις μεμβράνες.
Βάζουμε τα φετάκια στο κατσαρολάκι και φέρνουμε σε βρασμό.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 15'.
Όταν κρυώσει το γλυκό το χωρίζουμε σε τετράγωνα ή τρίγωνα κομμάτια, σκορπίζουμε επάνω τα γλασαρισμένα φετάκια πορτοκαλιού και περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.