Υλικά
υλικά
για τις κρέπες:
250 γρ. γάλα ελαφρύ
125 γρ. αλεύρι
1 αβγό
10 γρ. βούτυρο αγελαδινό
20 γρ. ζάχαρη άχνη
μια πρέζα αλάτι
για τη γέμιση:
100 γρ. φουντουκόψιχα
120 γρ. ζάχαρη άχνη
150 ml γάλα ελαφρύ
50 γρ. βούτυρο αγελαδινό (εκτός ψυγείου)
30 ml φουντουκέλαιο
60 γρ. κακάο σε σκόνη
παρασκευή
Βάζουμε αλεύρι, αλάτι και ζάχαρη σε λοφάκι και κάνουμε ένα βαθούλωμα στην κορυφή.
Σπάμε εκεί το αβγό και ανακατεύουμε με το σύρμα των αβγών προσθέτοντας σταδιακά το γάλα, μέχρι να πάρουμε ένα χυλό λείο, χωρίς γρομπαλάκια.
Αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.
Κατόπιν, λαδώνουμε ένα μικρό τηγανάκι, αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα χυλού (περίπου 2 κ.σ),γέρνοντάς το κυκλικά ώστε να "ντύσει" ομοιόμορφα τον πάτο.
Ψήνουμε μερικά λεπτά και γυρίζουμε από την άλλη.
Κάνουμε το ίδιο μέχρι να σωθεί ο χυλός, τοποθετώντας τις κρέπες τη μια πάνω στην άλλη.
Θρυματίζουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και βάζουμε το μείγμα να ζεσταθεί σε μπαιν μαρί (σε σκεύος τοποθετημένο επάνω από κατσαρολάκι με βραστό νερό) μέχρι να λυώσει εντελώς το βούτυρο, ανακατεύοντας.
Κατόπιν, το χτυπάμε μερικά δυτερόλεπτα στο μπλέντερ και το κρυώνουμε στο ψυγείο.
Μοιράζουμε ένα λεπτό στρώμα 3-4 χιλ.
από το μείγμα στις κρέπες μας και τυλίγουμε σφιχτά και ομοιόμορφα την κάθε μία.
Με ένα καλό μαχαίρι ισιώνουμε και αφαιρούμε τις άκρες και κόβουμε τις κρέπες σε ρολάκια των 3 εκ.
μήκους το καθένα.
Τα πασπαλίζουμε με κακάο.