Υλικά
υλικά
250 γρ. κουβερτούρα με 60% τουλ. κακάο
125 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
50 ml ουΐσκι
35 γρ. κακάο σε σκόνη
θηκούλες χάρτινες για σοκολατάκια
παρασκευή
Λυώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί (σε σκεύος τοποθετημένο επάνω από κατσαρολάκι με βραστό νερό).
Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τη σοκολάτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενής και γυαλιστερή κρέμα και ενσωματώνουμε το ουΐσκι.
Βάζουμε την κρέμα σε σκεύος και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Με τη βοήθεια μικρού κουταλιού φτιάχνουμε μπαλάκια και τα βυθίζουμε στο κακάο, να καλυφθούν από παντού.
Τα βάζουμε σε χάρτινες θηκούλες.