Υλικά
Υλικά για 6 άτομα
200 γρ. κουβερτούρα (άνω του 60% κακάο)
6 αβγά
400 γρ. φράουλες
λίγο χυμό λεμονιού
ελάχιστο αλάτι
6 ποτηράκια ή μπολ (κατά προτίμηση διάφανα)
Παρασκευή
Πλένουμε σχολαστικά τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσανάκια.
Τις κόβουμε στη μέση και τις τακτοποιούμε στον πάτο και τα πλάγια από τα ποτηράκια ή μπολ, με την κομμένη πλευρά προς τα έξω.
Λυώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί (επάνω από κατσαρολάκι με καυτό νερό).
Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή, με μερικές σταγόνες λεμόνι και ελάχιστο αλάτι.
Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους και τους ανακατεύουμε καλά με τη λυωμένη σοκολάτα.
Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε τη μαρέγκα σταδιακά, σε 4 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με φορά από κάτω προς τα επάνω, σαν να διπλώνουμε την κρέμα.
Μοιράζουμε τη μους επάνω στις φράουλες και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.