Υλικά
8 φέτες από φρατζόλα λευκού μπαγιάτικου ψωμιού (3-4 ημερών) με πάχος 1,5 εκ. Υλικά
6 αβγά
4 κ.σ. ζάχαρη, συν περισσότερο για το πασπάλισμα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 δόσεις βανιλίνη
1 ¾ φλ. γάλα
3 κ.σ. ρούμι (ή μπράντι ή Grand Marnier)
βούτυρο για το τηγάνισμα
για τη γαρνιτούρα: άχνη ζάχαρη, μέλι, σιρόπι από γλυκό του κουταλιού, maple syrup (σιρόπι από σφενδάμι), παγωτό
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε με αβγοδάρτη τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τη βανιλίνη μέχρι να ενωθούν καλά.
Ενσωματώνουμε στο μείγμα το αλκοόλ και το γάλα, χτυπώντας ελαφρά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε φαρδύ τετράγωνο σκεύος.Ζεσταίνουμε 2 κ.σ βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να καλυφθεί πλήρως ο πάτος αλλά να μην καπνίσει.
Βάζουμε δύο φέτες ψωμί μέσα στο μείγμα των αβγών γυρίζοντάς τις μέχρι να απορροφήσουν το υγρό και τις μεταφέρουμε στραγγιχτά με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε για 3 -4 λεπτά από τη μια πλευρά, γυρίζουμε από την άλλη και τις τηγανίζουμε άλλα 3 -4 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τις υπόλοιπες φέτες.
Σερβίρουμε αμέσως με άχνη ζάχαρη ή με μέλι, ή με σιρόπι από γλυκό του κουταλιού ή με maple syrup (σιρόπι από σφενδάμι).
Α.Τ.