Υλικά
Για το παντεσπάνι Υλικά
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
135 γρ. ζάχαρη
180 γρ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο σε κομματάκια
60 γρ. γάλα
2 κ.σ ουΐσκι
2 αβγά
5 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής (σπιτική ή έτοιμη)
Για τη σάλτσα ουΐσκι
¼ φλ. ουΐσκι
¾ φλ. ζάχαρη
¼ φλ. νερό
¼ φλ. βούτυρο ανάλατο σε κομμάτια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 20 εκ., τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να χλιάνει.
Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη σε μεγάλο μπολ τα αβγά και τη ζάχαρη, μέχρι να πάρει το μείγμα ένα απαλό κίτρινο χρώμα.
Προσθέτουμε το γάλα, το ουΐσκι, το βούτυρο, το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το κακάο και ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 12 -13 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί, ξεφορμάρουμε και κόβουμε το παντεσπάνι στα δύο οριζοντίως.Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες και την απλώνουμε στο μισό παντεσπάνι.
Σκεπάζουμε το άλλο μισό.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα του ουΐσκι: ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να λιώσει το βούτυρο.
Περιχύνουμε την επιφάνεια του γλυκού με τη σάλτσα και περιμένουμε να στερεοποιηθεί κάπως.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε συνοδεύοντας με ένα καλό ουΐσκι.
Α.Τ.