Υλικά
500 γρ. φράουλες Υλικά
3-4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
1 λίτρο γάλα
160 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι
4 αβγά
50 γρ. βούτυρο
2 + 1 κ.σ. κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Φρέσκα φυλλαράκια μέντας
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε καλά τις φράουλες.
Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη με το μίξερ χειρός, μέχρι να γίνουν ένα λείο απαλό κίτρινο μείγμα και να φουσκώσουν.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, «ζεματίζουμε» το μείγμα αβγά –ζάχαρη ρίχνοντας κουταλιές από το καυτό γάλα και χτυπώντας συνέχεια με τον αβγοδάρτη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και επιστρέφουμε το ζεματισμένο μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας ζωηρά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το διαλυμένο στο γάλα αλεύρι, ανακατεύοντας πάντοτε, και μαγειρεύουμε γύρω στα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε, για να μην σβολιάσει.
Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε πάλι καλά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο (6 -7 λεπτά) και μοιράζουμε σε ποτήρια.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Μοιράζουμε στην επιφάνεια τις φράουλες, διαλύουμε τη μαρμελάδα με ελάχιστο νερό και τις αλείφουμε.
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες.
Σερβίρουμε γαρνίρονας με ξύσμα λεμονιού και φυλλαράκια φρέσκιας μέντας.